Workshopprogramma mei / juni

02-05-2024

In de aankomende maanden staan er nog een aantal interessante workshops op het programma bij de Vakopleidingen Fondsenwerving en de 3F-Academy.

Instapworkshops bij de Vakopleidingen Fondsenwerving voor jullie uitgelicht:

- 28 mei – Wervend Schrijven https://rb.gy/hnrhp3
Het schrijven van een wervende brief is in deze tijd misschien nog wel belangrijker dan dat het ooit is geweest. De essentie van een overtuigende (direct mail) aan je (potentiële) donateurs, een oproep voor vrijwilligers of een informerende nieuwsbrief is nog steeds van belang. Hoe overtuig ik mijn lezer om donateur of vrijwilliger te worden en te blijven. Hoe vang je de aandacht van de mensen, zodat ze je boodschap echt lezen. Dit en meer leer je in de op praktijkgerichte inspirerende workshop van docent Jeroen van Bijnen.

- 30 mei – Fondsenwervingskansen voor klein(er)e organisaties https://rb.gy/oa247w
Deze workshop is speciaal voor de kleinere, vaak lokale of regionale doelen. Een dag gevuld met voorbeelden van kleinere organisaties die het wel voor elkaar kregen. De cases worden gelardeerd met praktische raad en waardevolle tips.

Opleidingen programma 3F-Academy:
Heb je behoefte om je verder te specialiseren in je vak, of wil je verder groeien in het vak Fondsenwerving dan zijn er de workshops en opleidingen van de 3F-Academy.

- 7 mei- Nalatenschappen* https://rb.gy/tfpoop
Leer in 1 dag aan de hand van praktijkgerichte voorbeelden hoe en wat je moet doen om je nalatenschappen op te zetten of hoe je het verder kan professionaliseren. Henk de Graaf legt uit, wat grote én kleinere non-profits moeten doen om de boot niet te missen. Aan bod komen zowel de juridische aspecten als de wervingsactiviteiten. Welke acties kan een goed doel ontplooien om meer geïnteresseerden te krijgen en uiteindelijk meer nalatenschappen? Wat moet de organisatie in huis organiseren en wat kan bij anderen neergelegd worden.

- 30 mei – Succesvol geld werven bij Vermogensfondsen* https://rb.gy/mgkg7p
Hoe verdiep je je in het beleid van een vermogensfonds? En: wat is het je waard om die bijdrage van dat fonds ‘te verdienen’? Hoe schrijf je een consistente aanvraag? Hoe kun je je onderscheiden van de andere aanvragers? Welke vragen stellen de fondsen en waarom? Hoe houd je het contact levend? Dat en meer leer je in deze workshop. Aan het eind van de dag krijg je ook nog een handboek met daarin handvatten die je verder kunnen helpen.

- Topcollege Nalatenschappen: https://rb.gy/mgkg7p
Uit de evaluaties die we hebben ontvangen van onze (oud) cursisten bleek dat er behoefte was aan een uitgebreider programma aangaande Nalatenschappen. Vandaar dat we naast de eendaagse workshop Nalatenschappen ook het tweedaagse topcollege aanbieden. In 1 dag kun je namelijk de diverse onderwerpen aanstippen. Tijdens het topcollege ga je verder de diepte in.

Voor uitgebreide informatie over de 3F-Academy en de Vakopleidingen Fondsenwerving kijk op: https://lnkd.in/eERN8CcP